B.A.B.Y. RUNNERS TEAM SVERIGE

Är du en aktiv tjej med myror i benen som hellre rör på dig än sitter stilla på rumpan och fikar? Har du tröttnat på uteliv och sena kvällar och hellre hittar en kvalitativ gemenskap där man umgås utan alkohol? Eller behöver du gå ner några kilon i vikt och bli av med de där retsamma kärlekshandtagen som kommit till av för många myskvällar och tv-tid i soffan? Tycker du att gym och träningskort är en för stor utgift för din budget?

Då har du kommit rätt!

B.A.B.Y. Runners Team Sverige erbjuder kvinnor i alla åldrar GRATIS löpträning, teambuilding och coaching en gång i veckan på amatörnivå. Vi är noga med att anpassa nivån på träningen efter målgruppen så att alla kan hänga med. Du behöver inga förkunskaper mer än att ha kondition nog för att kunna jogga 2-3 km i ett lugnt tempo. Löpning är en tacksam träningsform då man utvecklas snabbt och konditionen går enkelt att träna upp. Hos oss har du också möjlighet att utmana ditt ledarskap genom att på eget initiativ ansöka om att få hålla i veckans träningspass.

Löpning har blivit en populär träningsform som växer så det knakar och vi vill skapa ett rikstäckande engagemang för kvinnor som vill komma igång med sin löpning.

Vi vill aktivera kvinnor runt om i landet för att få fler kvinnor att röra på sig och upptäcka ett nytt roligt och prestigelöst sätt att umgås på.  Att träna utomshus tillsammans med andra är också mycket mer säkert under det mörka vinterhalvåret. 

 


Vill du starta upp ett eget B.A.B.Y. Runners Team på din ort?

Maila till info@thebabynetwork.se

Följ oss på Instagram @the_baby_network #babyrunnersteam

Bara ett klick bort!

Du vet väl att du som är medlem i B.A.B.Y. har en massa förmånliga medlemsförmåner hos våra vänner? Villkoret är att du aktiverar ditt medlemskap hos oss vilket är GRATIS. Genom att registrera dig till månadsbrevet så blir du även först med att ta del av attraktiva branschnyheter, exklusiva medlemsrabatter och inbjudningar till våra inspirationsdagar. Klicka HÄR!
 

 

Hitta din stad!

Här presenterar vi våra härliga initiativtagare så att du lätt kan navigera dig och facebookgruppen för din stad. 

 

 

 

 

 

B.A.B.Y. Runners Team Sthlm

Initiativtagare i Stockholm: Anna Westrin

 

Anna Westrin, 27 år, är initiativtagare i Stockholm men kommer faktiskt från början från Lund. Till vardags läser hon till fysioterapeut och lovar att bidra med både pepp och bra skadeförebyggande övningar till träningspassen.

Anna får energi av att träna tillsammans och tycker att B.A.B.Y.-nätverket är ett perfekt sätt att samlas på för att utvecklas ihop. Som många andra trodde hon länge att löpning var något man antingen var bra eller dålig på, inget man bara gick och lärde sig. Det gillar hon att hjälpa fler att motbevisa. Våren 2014 bodde Anna i Schweiz och började springa längre distanser för att se sig om i bergen, och att springa långpass i vackra miljöer är en fortsatt favorit. Hon tycker att det bästa med löpning är känslan att kroppen klarar mer än vad man tror, och har gärna ett inplanerat lopp eller två att träna inför. Kontakt: westrin@gmail.com

Följ Anna på Instagram: @annawestrin

 

 

Bli medlem i vår facebook-grupp: B.A.B.Y. Runners Team Sthlm för mer information.

B.A.B.Y. Runners Team Järfälla

Initiativtagare i Järfälla: Linda Samuelsson Häll

Linda är en tränings glad mamma till två pojkar som bor i Viksjö/ Järfälla.

Linda fick upp ögonen för träning och fastande för löpning mellan sina två barn, har sen dess gjort lite lopp från 5km till halvmaran! Älskar att få ta i och jobba med hela kroppen. Hoppas  att flera tjejer blir taggade och vill hänga med på detta roliga pass som vi anpassar efter just dig!

Gå med i Järfällas Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Upplands Väsby

Annika Töyrä, 39 år.

Från att ha varit en riktig soffpotatis i sin ungdom har träningen tagit en allt större del i Annikas liv. Under många år blev det mest styrketräning på gymmet men löpningen har successivt smugit sig in och är nu den huvudsakliga träningsformen. Hon tycker att det bästa med löpningen är att det är enkelt, att man får en rejäl dos med frisk luft och att man mår så attans bra av det! På senare år har Annika satsat på att utvecklas som löpare. Målet har framför allt varit att springa snabbare på distanserna 5 och 10 kilometer men hon planerar att även börja ta sig an de lite längre distanserna. Till sin hjälp har hon duktiga löpcoacher och en rejäl portion motivation. Den inspiration man får av att springa tillsammans i grupp är också en viktig pusselbit. Som en av initiativtagarna till B.A.B.Y. Runners Team i Upplands Väsby ser hon fram emot att dela sin löparglädje med både nya och erfarna löpare.

Christina ”Kicki” Hamrin är 39 år och bor i Upplands Väsby.

Kicki har alltid tyckt om att var aktiv och gärna utomhus. Utöver löpning och annan träning blir det mycket segling på sommaren och skidåkning på vintern.
Det är bara ett par år sedan som hon började springa mera regelbundet. Som mamma till två små flickor har tiden för träning ofta varit knapp och därför är just löpningen den enda form av träning som hunnits med i långa perioder. Nu blir det 1-3 löprundor i veckan, både ensam och i grupp. Gärna också ett eller ett par motionslopp varje år och i juni 2015 hoppas hon få med sig en stor grupp tjejer för att springa Tjejmilen i New York.
Att träna och leva hälsosamt är inte bara ett intresse utan även Kickis yrke numera. I jobbet som personlig tränare drivs hon av att sprida träningsglädje till andra.
Kickis filosofi är att träning ska vara roligt annars orkar vi inte hålla på. Det ska vara utvecklande och inte bara utmattande.
Tillsammans med Annika Töyrä ser hon väldigt mycket fram emot att få ge Väsbys tjejer både motion och inspiration.

Gå med i Upplands Väsbys Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Eskilstuna

Vi är en mycket stor grupp som tränar tillsammans på tisdagar. Vi delar ofta upp gruppen till flera mindre grupper och kör stationer som vi roterar mellan. Intervaller och styrka ingår i alla pass. Vi har ett åldersspann på 12 och 60 år, alla är välkomna. Energin och sammanhållningen i gruppen är fantastisk, vår facebooksida fylls dagligen av tack och pepp tjejerna emellan. Häng med du också!

 

Initiativtagare i Eskilstuna: Nina Ohlsson

Nina Olsson, 30 år, med träning som en stor del i hela sitt liv. Som ungdom var hon elitspelare i bordtennis, senare ledare av klasser i spinning, body pump, motionsgympa och Box och nu sen några år tillbaka spenderar hon mest tid bland de tunga vikterna på gymmet.
Nina har länge haft svårt för löpning och har då intalat sig själv att hon helt enkelt inte är bra på att springa och därför gett upp när det inte känns som hon utvecklats.  Men förra året sprang Nina sin första mil och upptäckte en kärlek till löpning som hon aldrig tidigare känt och som hon gärna vill utveckla ännu mer.

Nina försöker att inspirerar sin omgivning och bjuder ofta in vänner att köra ett pass tillsammans. Gruppkänslan kan verkligen göra att man ger det där lilla extra. 

Blogg: ninakanflina.blogspot.se
Instagram: @ninakanflina
Kontakt: nina.ohlsson@hotmail.com

Initiativtagare i Eskilstuna: Titti Norlin

Titti Norlin är energisk tjej som försöker få livet att gå ihop med familj med hund, jobb, styrelseuppdrag i en fotbollsklubb i division 2 och så träning förstås. Inbiten hästtjej från barnsben och annan träning var mer ett nödvändigt ont. Titti hade en löparperiod i 20 årsåldern med blev aldrig fast. Men efter att ha sett en artikel i lokaltidningen så gav Hon sig i väg till ett B.A.B.Y-pass en kall februarikväll förra året, och blev ”fast”.
Titti hoppade senare på att bli coach med skräckblandad förtjusning.  Titti har genomfört några motionslopp och sprang för första gången en kvartsmara på Å-loppet i Eskilstuna 2014 och allt tack vare sin löparkompis Anette och B.A.B.Y Runners Team Eskilstuna. Tittis träning nu består av dans, cirkelträning, piloxing, step och så löpning med B.A.B.Y förstås.

Initiatiativtagare i Eskilstuna: Jessica Johansson

Jessica, 25 år, ett energiknippe som alltid har ett projekt på gång!
Hon har i genom hela sitt liv alltid varit aktiv med någon form av träning, allt från handboll till fotboll och nu löpning och gym. Hon tycker att det viktigaste med träning är gemenskapen och att utifrån sig själv och sin kropp utvecklas i sin egen takt. Hon jobbar med yngre barn och anser att en aktiv fritid startar redan från barnsben. Hon hoppas på att inspirera andra till att hitta glädjen och gemenskapen som hon känner för  Löpargruppen i Eskilstuna.

 

Gå med Eskilstunas Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Malmö

Denna löpgrupp är för alla tjejer som gillar att springa men även de som skulle vilja lära sig att tycka om att springa. Det spelar ingen roll om du är helt nybörjare på löpning eller om du redan är en van löpare. Vi ser till att alla kan vara med och jogga, springa eller lunka efter sin egen förmåga. Det är helt gratis att träna med oss och vi gör vårt yttersta för att inspirera och peppa deltagarna att utmana sig själva och tro på sin egen förmåga. Vår förhoppning är att fler tjejer ska upptäcka att de kan springa, och hur kul det är att göra det tillsammans.

Initiativtagare i Malmö: Nellie Rolf

Nellie strävar efter en aktiv livsstil och en hållbar hälsa med sunt förnuft. Hon ser möjligheter till rörelse och gör smarta val i vardagen. För Nellie är det viktigt att träningen är rolig men det utesluter inte att den är jobbig och effektiv. Att instruera och leda träningspass är något av de roligaste hon vet och hon gillar speciellt att stötta de som är helt nya på det här med träning.

Blogg: www.flyinghippo.se
Instagram: @nellierolf

Initiativtagare i Malmö: Pernille Lundahl Scarff

Pernille blev löpfrälst under en sjukskrivning för utbrändhet 2011. Distanserna har ökat år för år och det stora målet för 2014 är Tjejmarathon. Utöver löpningen sysslar Pernille med Nordic Military Training och styrketräning och föredrar när det är "lite jävligt" - det innebär att lera, hinder och terräng är roligare än asfaltslopp och utomhusträning vinner över inomhusträning. När det gäller löpträning klappar Pernilles hjärta lite extra för de som alltid har trott att de inte kan springa - precis som hon själv trodde en gång i tiden.

Blogg: http://persiljaspringer.blogspot.se/

Initiativtagare i Malmö: Anna Matson

Anna har sedan tidigare bakgrund inom steppdans och klassisk balett, men la dansskorna på hyllan för några år sedan och känt sig lite vilsen träningsmässigt efter det. Började träna yoga och pilates, men hon kände att det fattades något! 
 
Hon har alltid blivit imponerad av människor som springer, och lite i hemlighet gärna velat springa själv men inte trott att det skulle vara något för henne! Det börjades springa lite i smyg på grusvägarna hemmavid, för att sedan mer och mer bli intresserad och våga springa med andra! Och att faktiskt börja delta i olika lopp!
Då Anna har ett intresse för att coacha andra och se dem utvecklas och jobba förbi sina hinder, är instruerandet otroligt givande och lärorikt.
 

 

Gå med i Malmös Facebookgrupp HÄR!

 

B.A.B.Y. Runners Team Örebro

 

Initiativtagare i Örebro: Anki Lindén

 

Anki är energisk tjej som bollar livet mellan sina tre barn, make, jobb och så träning. Uppvuxen i stallet och annan träning hörde inte till agendan då . Men av kamrater blev hon utmanad att springa Lidingö tjejmilen och då började träningen som var av pest och pina. Inte var de roligt, men envis som hon är genomfördes loppet. Inte förs många år senare kom glädjen att springa. Idag ägnar sig Anki främst åt spinning, skivstång och så löpningen. Löpning är lättillgänglig samt går att ha med barnen. En riktig mysig lördagsmorgon består enligt Anki av en skön löptur med de äldsta barnen på cykel, den minsta i vagn men barnens "heja mamma " som pepp. Ankis filosofi är " alla kan" gäller bara att våga. Kontakt: annchristine.b@gmail.com

Gå med i Örebros Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Göteborg i samarbete med Women´s Run Crew

Initiativtagare i Göteborg: Mikaela Andersson

Mikaela Andersson, är 25 år och är utbildad hälsovetare med inriktning idrott. Hon är även utbildad personlig tränare och massör som brinner för hälsa och träning där hon själv tränar triathlon, är ledare på Friskis&Svettis och gör just nu en svensk klassiker. Mikaela är en av lagkaptenerna från Team Göteborg Vårrusets stadskamp 2013 och fortsatte locka tjejer till gemensam löpning under hösten där hon startade en egen löpgrupp Women's Run Crew som denna vår samarbetar med B.A.B.Y. Runners Team Göteborg för att samla alla träningsglada springande tjejer på ett och samma ställe. Mikaela ser en helhet av träning och inte bara ett öga för löpning och blandar mer än gärna in rörlighet och styrka för sina löpare. Hon gillar att utmana andra, hittar på nya saker gång för gång och har mycket energi och härlig gruppdynamik att bjuda på. ”Du är där du ska vara” är en av hennes motton och menar på att du måste förändra något för att lyckas bli bättre, snabbare och snyggare som löpare. Själv siktar hon på sitt första marathon detta år och vet att hon behöver lägga manken till för att lyckas bemästra dessa fyra milstolpar. I vår kommer hon att bjuda på ett leende, utmaningar, svett och träningsvärk.

Blogg: http://www.strengthbymikaela.se

E-mail: mikaela.andersson.a@gmail.com

Telefon: 0723-10 30 32

Initiativtagare i Göteborg: Ingrid Bäckström

Ingrid Bäckström, en träningsglad göteborgska. Intresset för motion och träning har funnits ända sedan barnsben. I yngre år tävlade hon i rytmisk gymnastik men är numera en allätare av idrott. Under senare år har Ingrid upptäckt löpning där hon fortfarande är lite av en "late bloomer" men säger att hon älskar att det alltid går att utmanas. I år är hon inne på sin andra Svensk klassiker och har som mål att köra en halv Ironman innan sommarens slut, främst för att hon peppas av blandningen av olika motionsformer som löpning, cykling, simning, skidåkning och därtill styrka. Ingrid tycker att tävlingsmomentet är inspirerande men samtidigt är hon noga med att njuta och glädjas av frisk luft och endorfiner som man får ut av träningen. Ingrid är utbildad civilekonom, personlig tränare och kostrådgivare och trivs med att inspirera och dela med sig av kunskap och erfarenheter och har därför senaste året börjat arbeta mer inom träning.

E-mail: ingrid.backstrom@hotmail.com
tele/sms: 0737-072703

Gå med i Göteborgs Facebookgrupp HÄR!

 

B.A.B.Y. Runners Team Sundsvall
 

Initiativtagare i Sundsvall: Ida Halvarsson


Ida Halvarsson är 27 år gammal och bor i Sundsvall. Hon var i fjol lagledare för Team Sundsvall som stod som segrare i Vår Rusets stadskamp.
Hon är en blivande tvåbarnsmor som kombinerar jobb på Nordens största försäkringsbolag med att  jobba som instruktör och PT på Sundsvalls största gym. Hon älskar det mesta som har med träning och friluftsliv att göra och är alltid nyfiken att prova nya träningsformer och att utmana sig själv. Fokus just nu ligger på styrketräning, crossfit, löpning, simning och när vädret tillåter även längdskidåkning. En aktiv vardag tillsammans med familj och vänner prioriteras högt! Vill du veta mer om Ida så kan du följa henne på www.idahalvarsson.wordpress.com eller via instagram som @idahalvarsson.

Initiativtagare i Sundsvall: Anna-Karin Zell

Vem är Anna-Karin Zell? Jo, hon är den där energifyllda 45 åringen som gärna hänger med på ett träningspass. Det spelar inte någon roll om det är löpning, gym, simning eller längd. Tidigare var hon väldigt aktiv inom klättring. Coachar löpgruppen i Sundsvall med Ida Halvarsson och Maria Svedin.

Med sin bakgrund som sjukgymnast och inriktning idrottsmedicin vet hon betydelsen av fysisk aktivitet. Hon lever som hon lär. Vardagen fylls med arbete, man, två aktiva barn 7 och 9 år och såklart en massa träning, familjen bor i Sundsvall sedan 4 år. Anna-Karin hoppas kunna förmedla inspiration och sina kunskaper till alla som deltar på löpträningen. Hennes ambition är att alla ska känna sig välkommen samtidigt samtidigt som alla får en utmaning på individnivå.
 

 

 

Gå mer i Sundsvalls Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Västerås
 

Initiativtagare i Västerås: Maria Karlbom Andersson

Marias motto är ”happy training”, det vill säga att det ska vara kul att träna, och att vi ska använda våra härliga kroppar till det de är skapta för – rörelse.

Marias har en bakgrund som överviktig och ofrisk, men bestämde sig för några år sedan, då vågen stod på 100 kilo – att ta tag i sitt liv, och det med råge. Viktraset och hälsoeffekterna gav mersmak och hon märkte att det fanns en stor efterfrågan på ”hur gjorde du?”. Genom att fortsätta träna styrketräning, zumba, dans, pilates, yoga, boxning, var det dags att ta steget fullt ut, och Maria utbildade sig till gruppträningsinstruktör, Hälsoinspiratör och Personlig Tränare. Hon har precis nyss dragit igång sitt eget företag ”Happy Training by MKA”

Maria strävar efter en aktiv livsstil och en hållbar hälsa med en stor portion sunt förnuft. Maria ser hellre möjligheter än hinder, och älskar att inspirera andra till träning. Att inspirera, utmana andra och att leda träningspass – i grupp eller enskilt - är något av de roligaste hon vet. Kontakt: maria.karlbom.andersson@gmail.com

 

Initiativtagare i Västerås: Rebecca Schwartzman

Träning har legat Rebecca varmt om hjärtat länge och hon har alltid fyllt sitt liv med energigivande aktiviteter. Tidigare har hon utövat många olika sporter; allt ifrån ridning, dans och aerobics till styrketräning, löpning, simning, inlines och längdskidor. Nu blir det mest konditionsträning samt CrossFit-inspirerad och tung styrketräning. Att få jobba med sitt största intresse, träning och hälsa, är fantastiskt tycker Rebecca. Genom jobbet som idrottslärare samt Personlig Tränare vill hon motivera, inspirera och vägleda andra till en hälsosam och framför allt aktiv livsstil. Kontakt: rebecca.schwartzman@hotmail.com

HÄR hittar du Västerås Facebookgrupp!

 

B.A.B.Y. Runners Team Halmstad

Initiativtagare i Halmstad: Lina Thorsson

Lina Thorsson, 33 år, är en glad och hälsointresserad tjej från Halmstad som i juni 2014 är färdigutbildad hälsocoach. Detta innebär att hon jobba som personlig tränare, kostrådgivare och massör, allt med ett coachande förhållningssätt.
Just nu är hon i full gång med att starta eget företag inom hälsa där medvetenhet och aktiva val är grunden.
Från att ha hatat att springa kom helt plötsligt idén om att börja med löpning för ca två år sedan och intresset har hållit i sig sedan dess. Mycket för att det är så tillgängligt och går att göra när och var som helst. Några lopp på olika distanser har genomförts med Göteborgsvarvet 2014 som den största utmaningen.
Annars tränar hon lite av varje, gillar mycket hemmaträningen som gör det lätt att variera och få till när det passar henne som bäst.
Lina tycker även om att experimentera i köket, det blir en hel del bakning och gärna nyttiga bakverk, om det nu finns. :)

E-mail: linathorsson@outlook.com
Instagram: linathorsson
Blogg: kommer inom kort

Gå med i Halmstads Facebookgrupp HÄR!

 

B.A.B.Y. Runners Team Norrköping

Initiativtagare i Norrköping: Lena Aronsson

 

Lena gillar att möta och bemöta människor och att få dem att må bra!


 Lena Aronsson, 47 år är uppvuxen i Norrköping. Hon bor i Lundby Styrstad med sin man och deras två barn (25 & 22 år utflugna). Lena är en glad, positiv, noggrann och framåt kvinna som sedan ungdomen haft idrott och hälsa som ett stort intresse och testat på många idrotter … men den sport som hon fastande för var fotbollen (22 år) och styrketräning. Hon har även tränat pojk- och flicklag samt damlag på distriktstnivå- vilket gör henne till en rutinerad tränare.

Lena är utbildad undersköterska och har jobbat med det i cirka 12 år, bl. a. inom operation, kirurgi och sjukgymnastik.
Efter vårdtiden läste hon vidare till Friskvårdkonsulent och Massageterapeut och var
egenföretagare en tid i massage- och friskvårdbranschen innan hon blev anställd.
Hon har även jobbat med kraftigt överviktiga på Itrim Norrköping. Idag jobbar Lena 50 % på Fysiomax Rehab & Sjukgymnastik som massageterapeut, PT och kostrådgivare.
Vid sidan om det är hon och hennes man jordgubbeodlare med egen gård vilket förenar det bästa av två världar. Lena älskar att träna! I dag är hon mest aktiv med styrketräning och löpning och snittar på 5-7 pass i veckan. Lena började själv springa för ca 2 år sedan och kom med B.A.B.Y Runners Team Norrköping i mars 2014 och tycker det är ett härligt sätt att träna och träffa underbara kvinnor i alla åldrar.

 

Malin Spångberg  är 43 år och har alltid älskat att träna. Det blev mycket handboll och friidrott på yngre dar och de senaste tio åren har det varit löpning som varit hennes stora passion. Malin har även kört en del triathlon på motionsnivå och säger att hon inspireras av olika målsättningar. Hon har sprungit Stockholm Maraton, kört En Svensk Klassiker och genomfört en halv Ironman. Malin är civilingenjör i maskinteknik och arbetar som underhållschef på en limfabrik i Norrköping. Fritiden fylls förstås av egen träning, men också av hennes tre barn och deras idrotter. Hon är handbollstränare för hennes två döttrar. B.A.B.Y. Runners Team Norrköping har hon varit med i från starten våren 2014 och tycker det är mycket inspirerande under träningspassen med alla fantastiska kvinnor och den härliga lagandan.

Gå mer i Norrköpings Facebookgrupp HÄR!
 

B.A.B.Y. Runners Team Umeå

Initiativtagare i Umeå: Johanna Huuva

Johanna Huuva är 32 år, hon bor i Umeå med man och tre barn. Johanna är utbildad socionom och coach och arbetar men ungdomar på heltid. Arbetet innebär till stor del att motivera, vägleda och peppa till uppsatta mål och hållbara förändringar. Träningen har alltid varit en stor del av hennes liv, först i form av handboll som hon spelade i många år. Hästar och ridning har alltid varit en stor del av hennes liv men det intresset får för tillfället vila till förmån för tid med familjen och andra aktiviteter. Idag tränar hon mest styrka, konditon och rörlighet i olika former, allt från yoga till crossfit-inspirerade pass men hög puls och tuffa styrkeövningar. Hon tycker att träning ska vara lustfylld och tror att alla kan hitta ”sin grej” vad gäller motion och träningsform. Att löpträna är något hon gjort länge i perioder, efter ett uppehåll under den senaste graviditeten är det dags att återuppta det igen!  Det bästa med löpning tycker hon är att det alltid går och genomföra ett löppass, var du än befinner dig, och det behöver inte ta så mycket tid heller. Som initiativtagare hoppas hon få träffa många tjejer som vill springa, inspirera och peppa varandra oavsett vilken tidigare bakgrund de har inom träning och löpning. E-post: johannahuuva@gmail.com,
Instagram: @johannahuuva

Gå mer i Umeås Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Karlstad

 

Gå med i Karlstads Facebookgrupp HÄR!
 

B.A.B.Y. Runners Team Norrtälje

Initiativtagare i Norrtälje: Charlott Fagertun

"Charlott Fagertun som leder Norrtälje-gruppen har utbildat sig till hälsopedagog vid högskolan i Gävle, och är även utbildad motionsledare och diplomerad massör. Idrottsintresset startade redan i unga år, då hon tävlade i simning, tränade friidrott, dansade och spelade badminton. Numera är det framför allt gruppträning, simning och löpning som gäller. Det bästa med löpningen är att det är en så lättillgänglig träningsform, och man märker av resultat ganska snabbt. Hon beskriver sin löpstil som långsam men seg, klarar av att springa ganska långt, men inte så fort. Träningsdrömmen är att klara av en Swimrun-tävling, något som Charlott hoppas ska bli verklighet inom en inte allt för avlägsen framtid.
 
Charlott, som är 36 år, bor i Norrtälje med sin sambo och deras två barn, och på fritiden tycker hon om att träna, vara ute i naturen och umgås med familjen. Hon jobbar som hälsopedagog i en särskoleklass."


Mailadress: c_fagertun@hotmail.com

Gå mer i Norrtäljes Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Linköping

I Linköping springer vi tillsammans för att uppnå välbefinnande, känna glädje och gemenskap. Vi träffas 1-2 ggr/v i Vidingsjö Motionscentrum. Känslan ska vara välkomnande och i Linköpingsteamet är det viktigt med delaktighet. Vi stöttar varandra, och alla jobbar utifrån egen förmåga. Vi varvar intervaller, styrka, rörlighet och teknik med några distanspass. Nivån är ganska hög och de allra flesta har god vana av löpning sedan tidigare. Välkommen till oss! /Maria

Initiativtagare i Linköping: Maria Petri

Foto: Mera Linköping/ Louise Åseheim

Maria Petri är 32 år och har alltid sett träningen som ett naturligt och roligt inslag i livet. Under de tidiga skolåren var det dans, handboll och jympa som gällde. När Maria sedan läste till civilekonom var löpningen det som gav energi till de tuffa studierna. Efter några år med jobb inom rekryteringsbranschen valde Maria att följa sitt hjärta. Hon utbildade sig till personlig tränare, massör, yogainstruktör, ayurvedisk hälsovägledare och näringsrådgivare. Hon har även läst till NLP-practioner och studerar just nu till Lic. Mental tränare. Idag driver Maria eget företag inom hälsa och personlig utveckling där hon coachar människor till att må bra och nå sina drömmar. Helheten är viktig för Maria och uppmuntrar till att hitta en balans mellan mental träning, yoga och funktionell och tuff fysisk träning.

Löpningen ger en sådan frihetskänsla och frisk luft och Maria hoppas kunna inspirera till att flera personer får uppleva det. Den egna träningen består, utöver löpningen, av högintensiva crossfitpass, yoga och traditionell styrketräning. www.mariashalsostuga.se
 

E-mail: mariashalsostuga@gmail.com
Mobil: 070-2457946

Initiativtagare i Linköping: Karin Johansson

Träning ska vara roligt!

För Karin är träning en hobby och hon springer för att det är roligt och för att hon mår bra av det. I tonåren var Karin en typisk bollsports-tjej men efterhand tog gymmet och jogging överhand och när hon slutade med lagsporterna var det gymmet som lockade mest.

För några år sedan gick hon – precis som så många andra – igenom en tuff sjukdomstid med ett 18 månader långt träningsförbud. När Karin var som sjukast längtade hon allra mest efter att få ut och springa i skogen igen. Efter det kallar hon sig för löpare. Hon beskriver sig som "en glad löpare"- som gärna springer med sällskap och som sporras av att andra hejar och pushar på henne. Karin hoppas på att nu genom B.A.B.Y. Runners Team Linköping göra detsamma för någon annan, pusha andra kvinnor att våga ta i lite till.

Initiativtagare i Linköping: Eva Grimm

Som tonåring cyklade Eva en halvmil till stallet dagligen, red en timme och cyklade sedan hem igen. När hennes syster flyttade hemifrån och tog hästen med sig insåg hon att det var cyklingen jag saknade mest och köpte en begagnad landsvägscykel. Landsvägscykeln har numera sällskap av längdskidor, inlines, långfärdsskridskor, hockeyrör och en kajak. Och fyra par löparskor. Eva har alltid varit "periodare" på sina sporter. Landsvägscykeln var det ett tag sedan hon använde, just nu är det kajak och löpning som är mest kul. Genom B.A.B.Y. har hon förutom att träffa en massa trevliga personer också kommit igång med intervaller och insett vilken skillnad de faktiskt gör. Nu hoppas Eva kunna inspirera flera att testa löpningen.
 
Bästa löpminnet:
- Halvmara (min hittills enda) över Öresundsbron då jag var mitt på bron och bara såg löpare så långt bron sträckte sig. Det enda ljudet som hördes var allas fötter mot asfalten, det var nästan religiöst!

Initiativatgare i Linköping: Gesine Roth-Ljungman

Gesine är född 1960 och är lärare på en högstadieskola. Hon är mamma till två barn som är 21 och 24 och hennes  dotter heter Thomasine och är också initiativtagare.
På fritiden är gesine är friskiskedare (cross) och är med i en löparklubb (IK Akele). Hon har varit aktiv i B.A.B.Y. i Linköping ca ett år och gillar konceptet mycket! Hon springer gärna långt och har 26 maror bakom sig - men menar på att hon inte springer snabbt. Gesine gillar att "få fart" på folk och tror sig vara  en ganska bra ambassadör med mottot – att man aldrig är för gammal för att börja hitta njutningen i att springa.

 

Initiativtagare Linköping: Thomasine Grindestam

Thomasine Grindestam, 24 år från Linköping roddar B.A.B.Y. Runners Team Linköping tillsammans med Maria, Lisa, Karin, Eva och mamma Gesine (ovan). Thomasine beskriver sig som en nybliven löpare som precis klarat av sin första, men inte sista, mara. Hon tycker att löpningen inte bara är ett bra sätt att motionera utan ett sätt att rensa huvudet och även träffa nya människor. Thomasine menar att hon har sin mamma att tacka för löpargenen och inspirationen. Nu hoppas hon att kunna inspirera och motivera andra att tycka löpning är lika kul som hon tycker!

Thomasines  bästa tips när det kommer till löpning är att inte glömma bort att alla insatser räknas, stora som små!

Gå mer i Linköpings Facebookgrupp HÄR!
 

 

B.A.B.Y. Runners Team Falun

Faluns Facebookgrupp hittar du HÄR.

 

B.A.B.Y. Runners Team Katrineholm

Initiativtagare i Katrineholm: Therese Konstig

Therese Konstig vill få fler att börja springa. Från att bara haft negativa erfarenheter av löpning under skoltiden, valde hon 2009 att anmäla sig till Stockholm Marathon 2010, och detta blev främst en mental resa. För Therese handlar löpning om så mycket mer än att springa snabbt och jaga tider. Det handlar om att sätta ena foten framför den andra, och aldrig ge upp. Och att njuta. Therese vill att fler ska få uppleva alla möjligheter och utmaningar kring löpning. Therese är utbildad folkhälsovetare och hälsocoach. Hon är även kock. Hon brinner för människor och att motivera till förändringar. Kontakt: esroth@esroth.com

 

Gå med i Katrineholms Facebookgrupp HÄR!

 

B.A.B.Y. Runners Team Nyköping

 

Initiatitvtagare i Nyköping: Lora Leijoned

Lora Leijoned är en aktiv tjej som har utövat gymnastik och dans i perioder under barn- och ungdomsåren.
Hon nörjade med löpning 2008 där hon deltog i evenemanget ”Jogga Jorden Runt” och sen dess blev löpning en del av hennes liv. På grund av foglossning och andra skador har hon haft paus med löpning under en tid men tränar regelbundet på gym och senaste året utövar även amatör boxning.
Lora gillar även åka skidor och Vasaloppet är en utmaning som hon vill göra i framtiden.

December 2013 startade Lora en löpargrupp som heter ”Träning 0155” i Nyköping där medlemmarna träffas regelbundet och springer, löper eller joggar.

Lora ser framemot att få samarbeta och representera B.A.B.Y. Runners team Nyköping där deltagarna kan få inspiration och motivation och hitta träningsglädje tillsammans. Kontakt::loraleijoned@spray.se

Gå med i Nyköpings Facebookgrupp HÄR!

B.A.B.Y. Runners Team Fagersta

Om gruppen: Denna löpgrupp är för alla tjejer som gillar att springa
men även de som skulle vilja lära sig att tycka om att springa.
Det spelar ingen roll om du är helt nybörjare på löpning eller om du redan är en van löpare.
Vi ser till att alla kan vara med och jogga, springa eller lunka efter sin egen förmåga.
Det är helt gratis att träna med oss och vi gör vårt yttersta för att inspirera och peppa deltagarna
att utmana sig själva och tro på sin egen förmåga.
Vår förhoppning är att fler tjejer ska upptäcka att de kan springa, och hur kul det är att göra det tillsammans.

Initiativtagare i Fagersta: Malin Michaelsen

Malin (37 år) är en pigg och glad tjej som gärna peppar andra tjejer att börja springa.
Själv lever hon efter devisen att kan hon så kan alla. Det spelar ingen roll om det är långt
eller går fort. Det viktigaste är att man faktsikt tar på sig skorna och kommer ut.
Malin tycker att fördelen med löpning är att du oftast alltid kan få undan en timma och ta sig ut på en runda.
När hon reser tycker hon att det är lätt att ta med sig träningen genom att bara slänga ner skorna i väskan och dessutom ser
man alltid på en stad annorlunda när du har sprungit i den. Kontakt: malin.mi@hotmail.com

Spring med B.A.B.Y. Runners Team Fagersta genom att klicka HÄR!
 

B.A.B.Y. Runners Team Falkenberg

Sofia Nilsson, 25 år från Falkenberg.

Har pluggat till hälsocoach på Karlstads Universitet och vidareutbildat sig till kostrådgivare, PT och hälsoinformatör via The Academy i Göteborg.

Sofia har alltid älskat att röra på sig och höll på med alla möjliga olika bollsporter som barn. På senare år har hon dock fastnat för löpning, yoga, pilates, styrketräning (gärna utomhus), snowboardåkning & längdskidåkning då hon älskar att kombinera natur & träning!

Att få människor att röra på sig och samtidigt sprida glädje är något Sofia brinner genuint för. Hon vill göra löpning till något enkelt, prestationslöst, härligt & inspirerande och lovar att göra sitt bästa för att skapa en säker, rolig och lagom utmanande löpkväll i veckan.

Hemsida: www.gowell.se

Instagram: @gowellse och @mestvego

Mail: sofia@gowell.se

 

Ann Willbrink 35 årig tre barnsmamma  i från Falkenberg. Hon är en positiv tjej med mycket energin som säger sig älska allt med träning. När hon inte tränar jobbar hon på en dygnet runt öppen förskola.

Innan barnen kom tränade hon både tennis och squash. Tre graviditeter påverkade hennes kropp mycket och ledde till stor viktuppgång. När vågen närmade sig 100kg fick hon nog och började promenera. Resultaten kom snabbt och jag började träna allt hon kom över som aerobics och thaiboxning. Favoritträningsformen blev traillöpningen och hon älskar att springa i skogen bland lera och rötter. Ann gillar även att springa lopp och har bland annat deltagit i Tough Viking och Göteborgsvarvet.

I dag 35 kg lättare och välmående vill hon hjälpa människor att hitta glädjen i att träna och få ett hälsosammare liv. Att hjälpa människor att  förstå fördelarna med en endorfinboost. Anns mål med hennes pass är hon skall överföra sin rörelseglädje och energi till deltagarna. Hon vill ha många leenden när passet är slut.
 

Spring med B.A.B.Y. Runners Team Falkenberg genom att klicka HÄR

B.A.B.Y. Runners Team Hudiksvall

 

Initiativtagare i Hudiksvall: Hanna Jonsson

Tvåbarnsmamman Hanna Jonsson är 29 år. Lever livet där vardagen snurrar med  barn, sambo, jobb och träning.

Hanna är gärna ute och springer för att tanka energi, för att få friskluft och ser även träningen  som en billig terapi. Hon tycker om att utmana sig själv och höja målen. När Hanna inte springer ute så håller hon en stadig träning på tre dagar i veckan där hon tillbringar sin tid i Friskis & Svettis lokaler. Där får hon mycket energi tillsammans med andras glädje, gemenskap och motivation. Vilket har lett henne fram till att vilja bli initiativtagare hos oss. Hon hoppas att många i Hudiksvall nappar och vill vara med på att upptäcka vad träning, frisk luft och gemenskap tillsammans kan ge en!

Initiativtagare i Hudiksvall: Karin Boström

Karin Boström är 33 år och bosatt i Hudiksvall tillsammans med hennes två söner och man. Hon jobbar som skötare i Hudiksvalls kommun och trivs jättebra! När Karin är ledig tycker hon om att se på film, umgås med  familjen och att vara ute i naturen. Hon säger sig själv vara i grunden ganska dålig på planering och tycker om när det går fort samt har en förmåga att glömma bort vad just hon mår bra av. Hon tycker om att motionera och att laga sund mat, men halkar så småningom alltid tillbaka till ett mer bekvämt läge där motion och hälsosam mat inte får något utrymme. Är du som hon, sugen på en mer hälsosam livsstil, där vi kan stötta varandra och tillsammans göra det roligare? Då ska du gå med i gruppen på Facebook!

Och HÄR hittar du Hudikvalls Facebookgrupp!

 

 

Följ B.A.B.Y. Tweet

   

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Löpträna gratis med oss!

För att träna med oss måste du registrera ditt kostnadsfria medlemskap.Vi finns på 23 platser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Följ oss på sociala medier!

Följ B.A.B.Y.

Hemsida av KA Webb & Tryck